Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Pinot Noir, Refosco.
Vinifikacija i dozrijevanje: alkoholna fermentacija ovih sorti započinje na temperaturi od 25-28°C, 15 do 20 dana. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se pojedinačno u malim hrastovim bačvama 18 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih i plemenitih aroma drveta i grožđa. Kako bi se ujedinile najbolje odlike navedenih sorti, slijedi kupažiranje i odležavanje vina u velikoj bačvi u trajanju od nekoliko mjeseci, nakon čega se ono zaokružuje i sazrijeva u boci sljedećih 6 mjeseci.
Boja: neprobojna tamna rubinska.
Miris: elegantan na englesku kožu, crni papar, skladno se uklapa tamna čokolada, fini duhan i duboke note zrele ribizle, a potom i zrele višnje.
Okus: puno i intenzivno, ali i meko, voćno sa savršeno uklopljenim notama drveta i tanina, vrlo harmonično i zaobljeno.
- Gastro preporuka:
- Uz brojna mesna jela i srednje stare sireve.
- Temp. serviranja:
- 16 °C